Maessen Tenten bouwt drive-thru test locatie

Op de voormalige gemeentewerf in Nissewaard staat een drive-thru tent van Maessen Tenten die dient als Corona Testcentrum voor de Gemeente Zuidland. De werf staat leeg, en er hoefde door de gemeente dus geen ruimtes leeggemaakt of omgebouwd te worden. De tent van Maessen Tenten heeft een drive-thru functie gekregen. De doorstroom is hierdoor optimaal. De mensen kunnen op deze manier zoveel mogelijk met de auto komen. En dan is het fijn dat ze naar de rand van Zuidland kunnen, de verkeersoverlast voor de bewoners is dus minimaal.

De werf in Zuidland ligt centraal ten aanzien van omliggende plaatsen die hierdoor ook gebruik kunnen maken van het testcentrum. Indien nodig is de testlocatie door Maessen Tenten makkelijk en snel uit te breiden. Daarmee voldoet deze locatie volledig aan de vooraf geformuleerde criteria van de GGD.

De GGD krijgt door de toeloop in Zuidland inzicht in de manier waarop het corona virus zich onder de bevolking op het eiland verspreidt. Aan de hand daarvan kan worden bepaald of de getroffen maatregelen nog nodig zijn. Maessen Tenten is blij op deze wijze bij te kunnen dragen aan het tegengaan van de verspreiding van het Corona virus.